Parc Astérix

Parc Astérix ligt zo’n 40 kilometer ten noorden van Parijs. Het park staat in het teken van het onoverwinnelijke Gallische stripduo Astérix & Obelix, met de bijbehorende humor en bekende karakters. Het attractiepark bestaat uit 6 themagebieden, vol humoristische details, zoals je van Astérix & Obelix gewend bent. In het Gallische dorp stap je het stripverhaal binnen. Dring door tot het Romeinse Rijk en wordt soldaat in het legioen. Maak een reis naar Egypte of ontdek de mythologie van het oude Griekenland. Test je moed en trotseer de Vikingen en ga terug in de tijd: slenter door de straten van Parijs, van de Middeleeuwen tot de 19de eeuw.

In het pretpark vind je 35 attracties, waaronder een aantal indrukwekkende achtbanen zoals Tonnerre de Zeus en OzIris. Tonnerre de Zeus wordt beschouwd als één van de beste houten achtbanen ter wereld. Hangachtbaan OzIris gaat vanuit een Egyptische tempel veertig meter de hoogte in. Daarna volgt een razendsnelle rit met 5 loopings en 3 tunnels.

Geniet van 3 spectaculaire live shows, waaronder een verbazingwekkend waterballet, verzorgd door de dolfijnen van het Théâtre de Poséidon. Het Romeinse legioen in de Arena heeft lef en tonen zich ware acrobaten. In de stuntshow “Main Basse sur La Joconde” draait alles om ‘la Joconde’, de bijnaam van de Mona Lisa. Het wereldberoemde schilderij is onderweg naar het Metropolitan Museum in New York, maar een bende tracht het meesterwerk te stelen. Kunstschilder Marcel probeert de brutale roof te voorkomen. Wat volgt is een humorvolle stuntshow van bijna een half uur met drie auto’s, een motorfiets, een trein en een zijspan.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plailly 60128 Plailly Frankrijk
Routebeschrijving
Bekijk de openingsuren op de websites van het uitje