Op bezoek bij Europa-Park in Duitsland

Begin van de paasvakantie gingen we graag in op de uitnodiging van Europa-Park om zowel het pretpark als de mogelijkheid tot overnachten te komen proberen. We mochten 2 dagen in het pretpark en bleven 2 nachten slapen in Camp Resort, een resort waar je kan slapen in huifkarren, tipi’s en blokhutten.

Europa-Park, een pretpark dat in België en Nederland nog iets minder gekend is, bestaat echter al sinds 1975 en won reeds heel wat prijzen, zoals de Diamond Theme park awards (3de Beste overnachting en Beste park van Europa), Leukste uitje buiten Nederland door ANWB vorig jaar en de eerste prijs bij Golden Ticket Award. Allemaal belangrijke prijzen op het lijstje voor Europa-Park! Niet voor niets dat het pretpark meer dan 5,6 miljoen bezoekers per jaar mag ontvangen. Op korte tijd is het bezoekersaantal uit Benelux ook verviervoudigd.

Europa-Park begon als “showpark” en dat is tot op de dag van vandaag nog duidelijk merkbaar. Tijdens de dag kan je naar mooie en spectaculaire shows kijken dankzij 340 artiesten die het beste van zichzelf geven. Er zijn zoveel shows dat je eigenlijk 23 uur nodig hebt als je ze allemaal wil bekijken. Op de eerste avond, tijdens ons avondeten kregen wij alvast de eerste show in het Camp Resort. De volgende dag hebben we genoten van de ijsshow Paddington on Ice – le grand voyage.

Het familiepark dat intussen 150 voetbalvelden groot is, begon met een kleine kinderboerderij en kreeg in 1921 zijn eerste achtbaan. Het pretpark is onderverdeeld in 15 verschillende landen en startte met het land Italië. Leuk weetje is dat men alvast aan het denken is aan het land België. Het leuke en mooie aan de uitwerking van de landenthema’s is dat dit overal terug komt, zowel in de attracties, shows, aankleding, medewerkers, vegetatie, aankleding gebouwen.

Wat ook leuk is, is de afwerking van de wachtrijen bij de meeste attracties, wat maakt dat het wachten heel wat minder saai is. Interactieve stukjes, filmpjes, projecties tot zelfs het gevoel dat je in een museum terechtkomt…

Ook de meer dan 60 restaurants en bars zijn volledig in thema van het land. De kwaliteit van de restaurants is fantastisch en niet te vergelijken met andere pretparken. Dit werd dan ook geapprecieerd met één van de restaurant dat zelfs 2 Michelinsterren kreeg en een 17 bij Gault&Millau!

Europa-Park probeert telkens enorm vernieuwend uit de hoek te komen. Het begon dan ook allemaal met het maken van houten achtbanen, wat nog steeds een belangrijk deel van de core-businness is van Europa-Park, uiteraard niet meer in hout, maar in staal. Ze hebben dan ook 15 achtbanen in het park. Een knap staaltje van vernieuwing in attracties is Voletarium wat we enkele keren gedaan hebben omdat het zo mooi en levensecht is. In deze attractie “vlieg” je in een adembenemende vlucht over Europa. Echt de moeite, en duidelijk voor jong en oud.

Ook Arthur, een rollercoaster die over een mooie sprookjesachtige wereld vliegt maakte enorm indruk.

Momenteel zijn ze volop aan een nieuw hotel en een waterpark aan het bouwen … uiteraard ook compleet in thema. Constant innovation is één van de belangrijkste pijlers bij Europa-Park. Zo gaan ze virtual reality gaan combineren in bepaalde attracties, zelfs in achtbanen, wat een ritje in een achtbaan nog mooier, nog spannender maakt!
Verder vind je dit jaar ook een 360 graden bioscoop, waar je luilekker vanuit een ligzak kan kijken naar Mission Astronaut. Er komt deze zomer ook een Junior Club Studios waar de kids zelf een film kunnen maken, onder andere met green screens enz. Eind dit jaar opent dan het Rulantica zwembad in Noors/Scandinavisch thema met maar liefst 17 glijbanen en veel meer!

Het park is open tot begin november, waarna Traumatica start, een heuse Halloween special, waar zelfs de echte durfals met schrik naar huis gaan.

Wil je het zelf ook allemaal meemaken? Dankzij onze link naar Dagtickets, hebt u nog een mooie korting op de toegangstickets. Een tip van onze kant is om er meteen twee dagen van te maken, er is zoveel te beleven! Ga meteen naar de pagina van Europa-park op Dagtickets voor de beste voorwaarden.

Zoeken