Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland is met de uitgebreide diercollectie, de natuurlijke inrichting van het park en de bijzondere dierverblijven het leukste dagje dierentuin van Noord-Nederland. Het park ligt net buiten Leeuwarden en is goed bereikbaar vanaf de snelwegen A7 en A32.

Ontmoet van verrassend dichtbij dieren als ringstaartmaki’s, pinguïns, reuzenkangoeroes en wallabies; je mag namelijk bij deze dieren in het verblijf. Ook dieren als zeeberen, boshonden, kleine panda’s, ocelotten, zeehonden, pelikanen, capibara’s en allerlei soorten (dwerg)apen ontbreken niet in het park.

In het Naturama kun je overdekt kennismaken met reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld. In het junglegebied ‘Amazona’ word je omringd door los klauterende dwergapen terwijl je in de vernieuwde Griezelgrot lekker kunt griezelen tussen de ratten en vogelspinnen.

Kinderen kunnen op pad met een spannende speurtocht, knuffelen met de dieren op de kinderboerderij, klimmen en klauteren in de speeltuin en bootje varen op de roeibotenplas. Leuk voor iedereen zijn de voederpresentaties bij dieren als beermarters en otters en de spectaculaire vogeldemonstratie.

Aqua Zoo Friesland heeft ook speciale arrangementen voor groepen, zoals koffie met gebak in het Pinguïn Paviljoen, een lunch in de serre met uitzicht op de otters of een barbecue op het terras.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De Groene Ster 2
Leeuwarden 8926 XE Leeuwarden Nederland
Routebeschrijving
Bekijk de openingsuren op de websites van het uitje