Domaine Les Forges

Domaine Les Forges is een exclusief en comfortabel vakantieresort in het zonzekere Poitou-Charentes in Frankrijk met veel faciliteiten voor (jonge) gezinnen en senioren. Het vakantiepark met gratis wifi, nederlandse beheerder, fietsverhuur, speeltuin en zwembaden is autovrij, dus veilig om vrijuit te spelen voor kinderen.

Dankzij een warme golfstroom is de Poitou-Charentes het zonnigste plekje van West-Frankrijk met statistisch gezien de meeste zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 26 graden. De streek voldoet geheel aan het ideaalbeeld van Frankrijk: aangenaam weer, een mooi landschap, pittoreske dorpjes, gezellige terrasjes, een ontspannen sfeer en niet te vergeten een uitstekende regionale keuken.

Een beroemd streekgerecht is palingschotel Matelote d’anguilles, maar ook Sauce aux Lumas (slakken met rode wijn), geitenlam met groene knoflook of schaapsbout en boerenham ingewreven met zout en cognac worden vaak geserveerd. Bestel ook eens de bekende mosselplank. Daarnaast zijn de geitenkaasjes uit de regio uitmuntend en dragen exotische namen als Chabichou (een 6 cm hoog cilindervormig kaasje. Heerlijk aan het einde van de maaltijd of bij de borrel) of hebben gewoon de naam van de plaats als Lezay of Saint-Bougon. Het meest bekende drankje van de Poitou-Charentes is echter de Pineau, een aperitief op basis van wijn en cognac. De landwijnen uit de verschillende departementen zijn bijna allemaal van goede kwaliteit. Vergeet u niet de Broyé Poitevin (ronde koek) of de Macarons de Montmorillon (amandelkoekjes) te proeven.

De directe omgeving biedt naast een 27 holes golfbaan volop recreatieve mogelijkheden als paardrijden, wandelen, vissen en fietsen. Op 30 min. rijden zijn grote plaatsen als Parthenay en Poitiers waar u uitgebreid kunt shoppen. Binnen een straal van 50 km zijn er vele bezienswaardigheden, animatie, pretparken (Futuroscoop) etc. Ook een dag naar het mooiste pretpark in Europa Puy du Fou of de kust (La Rochelle en Ile de Ré 1,5 uur rijden) behoort tot de mogelijkheden. Poitiers is een studentenstad en heeft een bruisend uitgaansleven. Het uitgaansleven is breed georiënteerd voor jong en oud.
Kijk op onze speciale pagina met een groot aantal toeristische tips en animatiemogelijkheden voor een geslaagde vakantie.

De nieuwe, sfeervolle villa’s staan op ruime en goedverzorgde, fraaie kavels waar u vanaf het overdekte terras met vaste barbeque kunt genieten van uw ruime tuin. Er is een 4 persoons, 4 persoons deluxe en een 6 persoonsvilla. De huizen zijn luxe, ruim en compleet; 2 badkamers en 2 of 3 toiletten, magnetron, vaatwasser en wasmachine en in de 4 persoons deluxe ook een droger.
Let op: De comfortabele bedden zijn opgemaakt bij aankomst. De vakantie kan direct beginnen !

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Le Bois Senis 5
Les Forges 79340 Les Forges Frankrijk
Routebeschrijving