Linnaeushof

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Op de ruim 350 speeltoestellen en attracties kunnen kinderen nog écht spelen. Het gebruik van de eigen energie en fantasie staat voorop. Dit actieve vermaak is in de 50 jaar dat Linnaeushof bestaat altijd het uitgangspunt gebleven.

Naast moderne attracties als funny wheels, hobbelfietsen en de superglijbaan heeft het speelpark niet zo lang geleden ook nog nostalgische speeltoestellen geplaatst. Op deze ‘ouderwetse’ schommelschuitjes en de familieschommel is het geweldig zwieren en zwaaien! Linnaeushof is verdeeld in speelzones voor klein en voor groot. De kleuterspeeltuin is overzichtelijk ingedeeld en veilig afgeschermd. Hier vermaken peuters en kleuters zich prima op de schommels, de grote zandspeelplaats en het luchtkussen in de vorm van een heus kasteel. Voor de allerkleinste kinderen is er Dreumesland, waar zij zich veilig kunnen uitleven op minispeeltoestellen. Grotere kinderen zijn uren zoet in andere delen van de speeltuin, zoals de speel-sportief-hoek met een klimwand, skaterail en skiswing. En als het een keertje regent, is de overdekte speeltuin een uitkomst.

Enkele opvallende speeltoestellen in Linnaeushof zijn de Toffe Toren, het Piratennest en het Pioniersdorp. In de ronddraaiende Toffe Toren kun je jezelf naar een hoogte van 9 meter hijsen. Het Piratennest is nog hoger: 11 meter. Je kunt naar boven via een tunnelnet of een junglebrug. Het Pioniersdorp is een speellandschap dat je terugbrengt naar het Amerika van 100 jaar geleden. Een uitkijktoren, glijbanen, huisjes, bruggetjes en een ontmoeting rond het kampvuur met mascotte Bennie Broek zorgen voor volop speelplezier.

In waterspeeltuin De Oase kun je bij mooi weer spelen met allerlei attributen waar water uit komt. De Oase heeft een grote waterglijbaan, waterspeelput, watertuimelbakjes en een waterbrug. En er is nog veel meer! Linnaeushof heeft ook een minigolf, een fietsmonorail en de overdekte Wortelberg, om nog maar wat te noemen.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rijksstraatweg 4
Bennebroek 2121 AE Bennebroek Nederland
Routebeschrijving
Bekijk de openingsuren op de websites van het uitje