Nederlands Stripmuseum Groningen

Kom naar het leukste museum van Nederland! Wat is het nummerbord van Donald Duck? En, hoe heet het aapje van Dora? Deze en andere vragen kom je tegen tijdens een speurtocht door het leukste museum van Nederland.

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen ontmoet je al je favoriete strip- en tekenfilmhelden van toen en nu. Na Suske & Wiske, Fokke & Sukke, Spongebob en Agent 327 ontmoet je Kuifje en Sigmund. Naast dat je lopend een reis door de striptijd maakt, kun je ook binnenstappen in de wereld van Jan, Jans en de kinderen. Die komt tot leven als een draaiend theater waarna je samen met de bekende familie uit Libelle naar het stripmuseum reist. Voor de jongste bezoekers zijn Dora, Avatar en andere Nick Jr Helden te bewonderen in de knaloranje Nickelodeon Hoek.

Na een tocht door het museum kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Met de inspiratie die is opgedaan in het museum, tekenen en verzinnen zij in no-time zelf een mooi stripverhaal tijdens een workshop. In het museum zijn ook wisselende tentoonstellingen te zien.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Westerhaven 71
Groningen 9718 AC Groningen Nederland
Routebeschrijving
Bekijk de openingsuren op de websites van het uitje