Villapark Bourg Est – Vigelière

Villapark Bourg Est – Vigelière is een plek waar u volledig tot rust komt. Het kleinschalig park met luxe vakantievilla’s (sommige met privé zwembad), wifi en Nederlandstalige beheerders ligt in een mooie landelijke omgeving aan de rand van het plaatsje Les Forges. Het park bestaat uit 2 onderdelen: Bourg Est en Vigeliere die vrijwel tegen elkaar aanliggen en voor een groot deel prachtig uitzicht hebben op de golfbaan “Golf des Forges”.

Poitou-Charentes: een prachtige locatie tussen de Dordogne en de Vendée

Tussen de bekende streken “Dordogne” en “Vendee” ligt, tegen de Atlantische Oceaan, de Poitou-Charentes. De Poitou-Charentes is om meer dan een reden heel aantrekkelijk om uw vakantie in door te brengen. Het is de zonnigste plek van West-Frankrijk met de meeste zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Een heerlijk stabiel klimaat.

De streek voldoet perfect aan het ideaalbeeld van Frankrijk: een mooi landschap, pittoreske dorpjes, gezellige terrasjes, een ontspannen sfeer en niet te vergeten een uitstekende regionale keuken.

Poitou-Charentes: Bezienswaardigheden

De Poitou-Charentes staat bekend om de grote variatie in toeristische activiteiten en animatiemogelijkheden. Rondom het park zijn er in het geaccidenteerde landschap de leuke dorpjes met ieder hun eigen karakter. Rijdt u wat verder dan komt u bij de kust met La Rochelle en Ile de Ré. Ook de uitgestrekte moerasgebieden van Marais Poitevin zijn erg geliefd met hun lommerrijke kreekjes.
De grotere plaatsen als Parthenay en zeker Poitiers en Niort zijn een dagtrip zeker waard. Beleef de sfeer van een Franse stad, de vele restaurants met terrasjes, de boetiekjes, de culturele evenementen en historische plaatsen, het bruisende uitgaansleven.

Futuroscope & Puy du Fou

Twee absolute toppers in de regio zijn Futuroscope en Puy du Fou. Futuroscope is een attractiepark bij Poitiers rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Er zijn diverse shows waaraan zelf kan worden deelgenomen. Puy du Fou is een van de meest populairste parken in Frankrijk en zelfs van Europa. Er zijn diverse grote shows met ridders, Vikingen, een gladiatorenarena, een Middeleeuwse stad, een fort. Voor de kinderen is er een speelkasteel, springende waterstralen en nog veel meer.

Golfen in Frankrijk: ‘Golf des Forges’

Direct grenzend aan het vakantiepark is de bekende 27 holes golfbaan van “Golf des Forges”, beheerd door Blue Green. Voor velen is dit, vooral in het voor- en najaar een belangrijke reden om naar dit park te komen. Lopend naar de baan, gezellig een balletje slaan en na afloop op het terras van het clubhuis wat eten of drinken. U kunt met korting greenfees kopen. Meer informatie hierover bij “Praktische informatie”.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Le Bois Senis 5
Les Forges 79340 Les Forges Frankrijk
Routebeschrijving