50% Voorjaarskorting bij Molenheide

Vorige weekend werden we uitgenodigd om  het vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren uit te testen. Samen met onze twee kids van  4 jaar  en 2 jaar hebben we dat uitvoerig kunnen doen en we geven het nu al graag mee, het was een superleuk weekend … zowel voor de kids als voor ons! De kinderen voelden zich hier de koning te rijk! Zij hebben zich op Molenheide geen moment verveeld!

Molenheide is een 5-sterren bungalowpark. Verblijven doe je midden in de bossen in héél mooie, goed onderhouden, comfortabele bungalowsEr zijn op het park heel wat mogelijkheden om te verblijven.  Er is een ruim aanbod in verschillende typen en groottes van bungalows. Ook wie graag komt kamperen kan er een plaatsje huren voor een stacaravan, een mobilhome, een tent of een verharde kampeerautoplaats.

Wij verbleven in een Bungalow Agora:  een prachtige bungalow, mooi gelegen in het groen, vol luxe en comfort. De eerste reactie van de kids wanneer we ‘ons huisje’ voor het weekend zien: ‘wauw, mama, zo groot, zo mooi, zo netjes! Onze oudste was apetrots dat hij een groot tweepersoonsbed voor zich alleen had! Midden in de natuur verblijven kan bijvoorbeeld ook als gevolg hebben dat je na het middagslaapje begroet wordt door een pauw aan de achterdeur.

Pauw
Een pauw die je begroet na het middagslaapje

We gingen samen met de kids naar de Kids Valley binnenspeeltuin: maar liefst 5500 m² speelplezier met oa. speeltoestellen, klimtorens, snelle glijbanen, een grote zandbak met wit zand, een gun House met schuimballen, een spookhuis, piratenhuis, een circuit voor go-carts, de klimvulkaan, de toren met optrekstoeltjes en een bioscoop. Terwijl de kids zich naar hartenlust uitleefden in dit veilig afgesloten speelparadijs, dronken wij rustig een koffietje in Tom’s Herberg (ook voorzien van gratis WIFI) met zicht op de speeltuin.

Toren
Toren met optrekstoeltje
Klikvulkaan
De klimvulkaan

Daarnaast is er het zwemparadijs Aquapolis van park Molenheide.  Een prachtig zwem- en speelparadijs voor alle leeftijden met 4 ruime zwembaden. Voor de allerkleinste gasten is er het kabouterbad met speeltoestellen en blussende kabouters. Samen met de 32 graden zorgt dit voor een groot waterplezier. Voor de durvers zijn er 4 spectaculaire glijbanen (3 buizen met special effects). Papa en mama kunnen de ‘gezonde’ baantjes afleggen in het 25-meterbad.

Zwembad
Kabouterzwembad

Heb je ooit al in een internationaal bekroond minigolf terrein gespeeld? Wij wel… De indoor adventure golf ontving namelijk de Thea-Award in Los Angeles! Deze minigolf is namelijk zoveel meer dan de traditionele minigolf. Alles staat in het teken van de Verloren Mijn. Met geur-, licht-, bewegings- en geluidseffecten gedurende de 18 holes is dit niet gewoon een balletje slaan: Een drilboor doet de baan trillen, met een ontsteking brengt u dynamiet tot ontsteking en beginnen tunnelmachines te graven. Vanuit de speeltuin was er een mooi zicht op deze indoor adventure golf en het zeg er heel spectaculair en veelbelovend uit!

Golf
Indoor golf

Wil je nog meer natuur? 5 minuutjes stappen en we stonden in het Wild- en Wandelpark. Alsof een pauw in het wild nog niet genoeg was, zagen we hier op enkele meter een groep van 15 herten en reeën. Een waar spektakel voor de kids natuurlijk!

Herten
Herten in het Wild- en Wandelpark

En dat is nog niet alles, wanneer het gaat over de natuur. Molenheide is namelijk 100% CO2 neutraal door de biogasinstallatie, die de verwarming en elektriciteit voorziet op het gehele park!

Geen zin om elke dag te zelf te koken? Molenheide beschikt over verschillende eet- en drankgelegenheden waar je gezellig kunt eten, gemoedelijk een pintje kan drinken of snel een frietje kan wegwerken. Je kan hier genieten van Limburgse specialiteiten (oa Heidegras) en streekbieren. En de kids genieten hier zeker van het ijsje als dessert. Met de ‘jeton’ die ze daarbij ontvangen, kunnen ze nadien nog een klein cadeautje kiezen in de speelgoedkast! Het is duidelijk: in Molenheide park zijn de kinderen koning!

Blijf je langer dan kan je zelfs in de omgeving van het park nog je gading vinden. Op 20 km vind je de provinciehoofdstad Hasselt, dat gekend is als de Stad van de Smaak. Hier vind je vele musea, shoppingmogelijkheden en vele plaatsen om je culinair te verwennen. Vergeet bijvoorbeeld het nationaal jenevermuseum niet!

Heb je met de 5500m² Kids Valley nog niet voldoende? Dan ligt Plopsa Indoor ook in de buurt.

Wil je nog meer natuur zien? Ga dan voor de 100 hectare natuurdomein in Kiewit, gekend als de groene long van Hasselt.

Park Molenheide ligt bovenop één van de knooppunten van het bekende Limburgse fietsroutenetwerk.

 

Wil je dit allemaal zelf aan de lijve ondervinden?  Wel wij raden het alvast aan!
Profiteer nu van de voorjaarsvakantiekorting : -50%
(Inclusief toegang tot KidsValley en Aquapolis)

Voorjaarskorting
Klik hier en boek uw vakantie op park Molenheide!

Zoeken