Een leuke en leerrijke dag bij Deltapark Neeltje Jans

Vorig weekend waren we op bezoek bij Deltapark Neeltje Jans. We bestelden de kaarten online. Uiteraard hadden we geen printer bij in ons vakantieverblijf, maar dat is geen probleem bij Neeltje Jans, want de tickets komen per mail. De barcode werd aan de kassa gescand via de smartphone. We konden meteen naar binnen. Super handig en tegelijk een stuk goedkoper wanneer je de tickets online koopt!
Toen we bijna aan het park aangekomen waren, zag je de uitgestrektheid van de werken. Enorme bruggen, sluizen,… de kinderen trokken grote ogen!

Na het inchecken kregen we een aangrijpende 4D film te zien over de ramp in Zeeland uit 1953. Het leek alsof we zelf in de storm zaten. Deze film was voor onze kleuters een zeer indrukwekkende belevenis… de sterke en sussende armen van mama en papa waren meer dan welkom.

Ook al waren we in de herfstperiode te gast in het park… het was interessant. De shows met zeeleeuwen en zeehonden waren heel leuk en grappig. De zeeleeuwen waren zo schattig als ze elkaar kusjes gaven en telkens weer het publiek aanspoorden om te applaudisseren. Shows perfect aangepast voor jong en oud!

Onze kleuters (en ouders…) konden zich helemaal uitleven in de waterspeelplaats. Sluisjes openzetten, water oppompen, over tonnetjes lopen, die drijven in het water enz. Er is ook een hoge waterglijbaan, waar je met een bootje naar beneden roetsjt.

Neeltje Jans
Sluisjes openzetten in het waterpretpark!

Tijdens de zomerperiode is er nog een heuse Aquasplash. Een grote waterspeeltuin met glijbanen en andere waterspelen.
Wil je weten hoe het echt is om in een storm terecht te komen? Dan kan je in een echte orkaanmachine voelen hoe de wind tegen 132km/uur tegen je aan waait! Uiteraard niet geschikt voor de allerkleinsten.

In een enorme walvis van 100 meter lang, kwamen we alles te weten over walvissen en dolfijnen. De soorten, de geluiden die ze maken,… Dit paviljoen is zo mooi en leerrijk dat het al terecht al héél wat prijzen kreeg!

Heb jij altijd al tussen de haaien willen zwemmen? Zelf dat is mogelijk bij Neeltje Jans. Uiteraard veilig in een duikkooi. Een ervaring om nooit te vergeten! Daarnaast vind je een enorm aquarium met allerlei soorten vissen, in alle kleuren van de regenboog.

In een treintje doorkruisten we het volledige park en staken we via een klein brugje het water over. Wil je de mooie Oosterschelde van nog dichterbij bekijken? Dan kan je kiezen voor een rondvaart van een uur. Voor slechts €3 kan je een uur van de fauna en flora genieten, vanuit de enorme boot.

Wil jij ook eens gaan kijken bij Deltapark Neeltje Jans? Bestel dan snel de tickets online met een mooie korting!

Zoeken