Kindervriendelijke pretparken

Als gezin met jonge kinderen is het soms nog best lastig om met z’n allen een leuk dagje uit te beleven. Een museum is met jonge kinderen of pubers bijna niet te doen! Probeer dan maar eens hun concentratie erbij te houden. Nee, met een jong gezin is het een veel beter plan om een dagje naar een pretpark te gaan. Daar is genoeg te doen voor zowel de kinderen als de ouders! Althans, als je de juiste pretparken weet te bezoeken. Wat is een leuk park voor kinderen en met kinderen?

Drouwenerzand Attractiepark
Voor gezinnen met wat minder te besteden is Drouwenerzand Attractiepark het ideale pretpark. Dit park in het Drentse Drouwen is namelijk, naar eigen zeggen, het voordeligste pretpark van heel Europa! Hoe dat kan? De entreeprijs is niet alleen lager dan bij het gemiddelde pretpark, het is ook nog eens inclusief al het eten, drinken en softijs. Dat betekent dat je geen extra kosten kwijt bent aan al het lekkers! Je betaalt alleen wat extra’s als je een souvenir van het park mee naar huis wilt nemen. Het pretpark is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn allemaal toegankelijke attracties te vinden zoals zweefmolens, speeltoestellen en een piratenboot. Braaf en geschikt voor iedereen die het wat rustiger aan wilt doen!

Toverland
Dromen jij en je kinderen graag weg naar magische werelden? Dan is Toverland the place to be! Dit park, in het Limburgse Sevenum, is namelijk betoverend en magisch. Er zijn allerlei attracties die prima in dit thema passen, zelfs voor de oudere fantasten onder ons. Dit familiepark is perfect voor gezinnen met jongere én oudere kinderen. Houd het rustig met de Paardencarrousel, Villa Fiasco of
het Toverhuis. In dit huis kan iedereen toveren: het huis zit vol met magische effecten die je zelf mag ontdekken! Toch wat meer op zoek naar adrenaline? Dan zit je goed bij de thrill rides Booster Bike, houten achtbaan Troy en de unieke spinning coaster Dwervelwind. Vergeet ook niet een kijkje bij de vele betoverende shows!

Familiepark Drievliet
In het westen van het land is Familiepretpark Drievliet te vinden, om precies te zijn in Rijswijk. Dit park bestaat al sinds 1951, toen het werd geopend als speeltuin. De laatste decennia wordt het park steeds meer uitgebreid met spannende attracties, voor jong en oud.
Door de afwisseling van attracties is het een perfect park om met de hele familie of het hele gezin te bezoeken! Een groot deel van het park bestaat uit kermisattracties, maar in de laatste jaren is er veel ander spul bijgekomen. Denk maar aan de Piratenboot, wildwaterrivier de Jungle River en de Dynamite Express. Toe aan iets meer spanning? Ga dan in de Kwal, de Nautilus of de nieuwste achtbaan Formule X!

Zoeken