Goede punten voor Plopsa

Nadat we vorig jaar allemaal de open brief konden lezen van Akabeleidster Lotte Berghmans over het feit dat Plopsaparken niet ingericht was om mensen met een handicap te ontvangen, komt er nu een veel positievere brief. Akabeleidster Sien Vandevelde schrijft het volgende:

Beste Plopsa,
Sta me toe me kort even voor te stellen: ik ben Sien Vandevelde, 21 jaar jong, afkomstig uit Kortrijk en leidster bij Akabe funk Waregem.

Ergens vermoed ik dat jullie ondertussen wel al bekend zijn met de naam ‘Akabe’ door de brief van akabeleidster Lotte Berghmans. Lotte was na een bezoek aan jullie park samen met haar akabeleden gefrustreerd over jullie beleid voor mensen met een beperking. (Voor personen die wat minder bekend zijn met de term ‘Akabe’: dit is een deelwerking van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen met een mentale of fysieke beperking)

Laat ik vanaf het begin open kaart spelen: ik moest, nu ongeveer een jaar geleden, Lotte meer dan gelijk geven in haar frustraties omtrent jullie beleid voor mensen met een beperking. Plopsaland stond in vergelijking met heel wat andere pretparken een stuk achter op dit vlak.
Het is daarom ook dat ik voorbije zondag, 26/06/2016, met een bang hartje samen met mijn akabegroep vol kinderen en jongeren voor wie de Studio 100-figuren hun allergrootste helden zijn, op uitstapdag naar jullie pretpark vertrok.

Maar aangezien ik enorm achter het motto sta: ‘wanneer het goed is, mag het ook gezegd worden’ schrijf ik hier deze tekst.
Aangekomen in het park bleek mijn schrik echter volkomen onnodig te zijn. Reeds bij aankomst toonden jullie aan dat jullie geluisterd hebben naar wat Lotte te vertellen had en dat jullie er echt op wilden inzetten om onze helden te laten genieten van een dagje vol met hun helden.

In Mayaland wilden onze pagadders maar al te graag een ritje maken op die ‘vliegende bloemen’. Helaas was er een klein probleempje op het moment dat het eindelijk onze beurt was. We moesten eventjes geduld uit oefenen tot de attractie weert kon starten, maar onze leden zijn niet altijd de grootste geduldigaards. En dan durven ze al eens wat meer lawaai maken. Het begrip van jullie attractiemedewerker, zijn bezorgdheid omtrent onze leden was echter meer dan bewonderenswaardig.
Daarna ging het voor ons richting de vliegende stoeltjes en de carrousel en opnieuw toonden jullie medewerkers dat ze een voor een prachtige mensen zijn. De hulp, het geduld, de bezorgdheid, het zijn maar enkele aspecten die sommige bezoekers die we die dag tegen kwamen, kunnen leren van hen.
Onze grootste verwondering kwam er echter toen we richting EHBO-post gingen om onze dierbare leden te kunnen verpamperen. Wat een onthaal kregen we daar! Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen toen ik zag hoe welkom en vriendelijk we onthaald werden en wat een faciliteiten we voor handen kregen daar ter plaatse. Een oprechte dankjewel!

De glimlach op de gezichten van onze unieke en fascinerende leden maakten mijn dag compleet. En jullie, Plopsa, jullie hebben door hen ook te kunnen laten genieten van hun helden, door hen gewoon kind te kunnen laten zijn, hen die glimlach bezorgd.
En daarvoor kan ik jullie niet genoeg bedanken!

Keep up the good work en werk nog verder jullie beleid uit op de manier waarop jullie nu bezig zijn!
Groeten,
Sien Vandevelde

Wil je het allemaal zelf ook eens gaan testen? Profiteer dan van één van de onderstaande acties die Plopsa nu voor jou lopen heeft:
– Actie Europees Kampioenschap! Naar aanleiding van het EK lanceert Plopsa een speciale actie. Op hun Facebookpagina wordt per land een kortingscode gepubliceerd die korting geeft op de reguliere tickets. Deze korting is afhankelijk van de resultaten van de Rode Duivels. Per gemaakte goal door de Rode Duivels geven ze 10% korting. Als België speelt en 2 goals scoort, geven ze 20% korting op de tickets voor de Plopsa-parken. Hoe meer goals, hoe meer korting dus!

– 10 jaar Plopsa Coo met K3: Vier 10 jaar Plopsa Coo met K3 op 13 juli 2016 voor slechts €9,99 ! Deze actie is geldig t/m 13/07/2016. Voorwaarde: Tickets enkel geldig op 13/07/2016

Klik hieronder en ontdek wellicht nog meer acties!

Zoeken