Niet wandelen, maar op avontuur met de kinderen

Bij een vakantie met kinderen is Engeland misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wil je wat anders dan een camping met een animatieteam dan is het Verenigd Koninkrijk dé plek om op avontuur te gaan met kinderen. Er zijn vele kindvriendelijke wandelingen te vinden – zelfs met de buggy – om met de familie de prachtige groene heuvels en rijke bossen te ontdekken.

<

Neem de P&O ferry voor een overtocht van Rotterdam naar Hull en je bent direct in Noord-Engeland, het walhalla voor mooie wandelingen op elk niveau. Of je nu met een kinderwagen bent of aan extreme outdoor sports wilt doen.

Noord-Engeland

Bij een reis met de ferry begint de vakantie al aan boord. Er is een speelruimte, een bioscoop en er zijn mogelijkheden om te gamen. In de zomer zijn er zelfs regelmatig activiteiten en kindervoorstellingen. Ook de keuzes op het menu zullen de kleinsten niet teleurstellen.

Na de aankomt in Hull kun je alle kanten op. Een kort autoritje brengt je in de Peak District, in de Yorkshire Dales of in de Lake District. Deze nationale parken zijn populair bij de Britten en bij toeristen. En dat is niet zomaar: de bergen en heuvels, de bossen en meren, het groen en de uitzichten zijn fenomenaal.

Gelukkig zijn er veel wandelingen uitgestippeld voor met de familie. Hier vind je tips voor routes met de kinderen in de Yorkshire Dales en in de Lake District, en enkele wandelingen in de Peak District. Zelfs voor een uitje met een buggy zijn er vele mogelijkheden.

Wandelen met kinderen in het bos
Wandelen met kinderen in het bos

Op avontuur

Ga je eropuit met de familie, dan kan het vertrek bepalend zijn: zeg je namelijk dat je een wandeling gaat maken of ga je op avontuur of ontdekkingstocht? Uiteraard zal dat laatste de kinderen meer aanspreken. Meer van deze tips zijn te vinden op de site van de Lake District National Park.

Zorg dat alle ingrediënten goed zijn: een lekker ontbijt, een goede picknick voor onderweg of een avondmaal waar iedereen naar uitkijkt. Schaf de juiste spullen aan: goede schoenen en waterproof kleding. Iedere sport of hobby wordt zoveel makkelijker en leuker met het juiste materiaal.

Een andere goede tip is om de wandeling vast te leggen met de kinderen. Dat kan door tijdens of na het uitje in een boekje te schrijven en bijvoorbeeld spullen als verzamelde bladeren in te plakken. Ook kun je samen met de kinderen foto’s maken en die later verwerken tot een fotoboekje. Hierdoor gaan de wandelingen meer leven. En het is een blijvende herinnering voor later.

Een panorama van Keswick in de Lake District
Een panorama van Keswick in de Lake District

 

Tussen alle wandelingen door zijn er genoeg andere activiteiten die je met de familie kunt ondernemen. Denk aan een mooie boottocht op een van de vele meren in de Lake District, fietsen in een van de bossen of een kookcursus speciaal voor kinderen.

Daarnaast is het aan te raden om te kijken voor plekken van de National Trust, die vaak veel activiteiten organiseren om met kinderen de outdoors te verkennen en ontdekken.

Hier leren ze over de natuur en doen ondertussen leuke activiteiten.

Met de ferry naar Hull ben je zo in een van de Engelse wandelgebieden voor een onvergetelijk avontuur met de familie!

Een kind op ontdekkingstocht
Een kind op ontdekkingstocht

Artikel in samenwerking met P&O Ferries

Zoeken